Нерухомість на Кіпрі

Переглядів: 413

Нерухомість Кіпру... Цей острів славиться екологією, безпекою, красою. Це райський куточок всесвіту.

Так думав європейський середній клас. Заможні люди купували квартири за 100-150 тис. євро, сподіваючись на те, що в найближчі 5-10 років економіка поступово розвиватиметься. Таким чином, заможні люди купували у себе на батьківщині квартири (будинки, таунхауси) у кредит, а на Кіпрі – свій «райський куточок» для дозвілля.

І прийшов 2008 рік, який приніс чимало поганих новин, з яких головна – падіння попиту та пропозиції у глобальній економіці.

Розберемося докладніше. Неплатежі за іпотечними кредитами США викликали дефіцит долара. При цьому доларові позики пройняли економіку всього світу. Тому глобальні гравці (фінансово-промислові групи, ФПГ) почали виводити свої капітали з ринків, що розвиваються, для погашення своїх зобов'язань. А виведення капіталів із інших країн означає скорочення розвитку ФПГ. А це означає падіння темпів виробництва у глобальній економіці… та безробіття.

Повернемося до середнього класу. Криза принесла падіння рівня життя, але зобов'язання людей перед банками не скасувала. Тепер людям доводиться продавати свою нерухомість на Кіпрі щоб погашати свої кредити, що супроводжується падінням цін.
Тому, зараз і найближчий рік - чудовий час, щоб купити нерухомість на Кіпрі.