Навіщо потрібний кредитний калькулятор?

Переглядів: 1366

Криза приходить і йде, а життя триває!

Зараз, поки приплив валюти обмежений до нашої країни, покупці нерухомості змушені розраховувати виключно на власні сили. Також слід пам'ятати, що світова економіка розвивається циклічно. Іноземні інвестори вивели свої капітали для погашення власних зобов'язань, але як тільки криза закінчиться, в економіку знову «потечуть» гроші. У тому числі в країни, що розвиваються.

Тому не за горами той день, коли найсміливіші банки почнуть видавати кредити. Тоді потенційні позичальники кинуться в інтернет і шукатимуть на сайті Google кредитні калькулятори.

Тому звернемо Вашу увагу на кілька важливих питань, які можуть виникнути у Вас при використанні кредитного калькулятора.

Отже, існує дві основні схеми погашення кредиту: ануїтетна та стандартна.

  • При ануїтетній схемі погашення кредиту позичальник сплачує кредитору щомісяця одну й ту ж суму, до якої включено тіло кредиту (власне гроші, що беруться в кредит) та відсотки за кредитом. У такій схемі перші роки у структурі платежу позичальника переважають відсотки за кредитом. А наприкінці терміну кредитування навпаки — переважає тіло кредиту.
    Перевага ануїтетної схеми: прогнозованість платежів за кредитом.
    Недолік ануїтетної схеми: зрештою позичальник сплатить більше, ніж за стандартної схеми.

  • При стандартній схемі тіло кредиту ділиться на рівні частини та на залишок нараховуються відсотки. Тому в перші роки погашення кредиту позичальник платить більше, ніж в останні.
    Перевага стандартної схеми: зрештою позичальник сплатить менше, ніж за ануїтетної схеми.
    Нестача стандартної схеми: у перші роки навантаження на позичальника за платежами більше, ніж при ануїтетній схемі.

Вирішувати Вам.